Drentse klanten van biologische winkels laten zich niet afschrikken door de berichten dat biologische producten helemaal niet zoveel gezonder zijn. Dat zegt één van de medewerkers doen van een biologische winkel in Meppel.

De medewerkster van EkoPlaza heeft het onderzoek met argwaan ontvangen. Er zijn meerdere onderzoeken waarbij biologische producten onderuit worden gehaald. "Ik kan genoeg onderzoeken aanhalen die het tegendeel bewijzen. Het grootste argument blijft dat biologische producten goed zijn voor het milieu", aldus de directeur.

Een verslaggever vroeg ook een klant bij EkoPlaza om een reactie:
"Er zijn ook onderzoeken die dat wel bevestigen. Je moet het ook niet omdraaien, dat zonder meer alle biologische producten goed zijn, maar ik geloof er ook niet in dat alle toevoegingen goed zijn."

Reactie van de medewerkster in gesprek met verslaggever Hielde Meijer:
"Ik heb de nodige scepsis over dat soort onderzoeken. Ik zou willen weten wat er onderzocht is, ik zou ook willen weten wie het onderzoek betaalt, want ik denk dat bijna iedereen weet dat degene die het onderzoek betaalt ook altijd een uitslag krijgt die aardig in zijn straatje past. En wat ik ook zie, daar geloof ik in, dat biologische voeding levenskracht heeft en dat heeft heel veel gewoon geproduceerde voeding niet."

En heeft dit onderzoek nu invloed op het aantal klanten?: "Ik denk het eigenlijk niet, ik denk dat meer mensen niet zo op onderzoeken af gaan en daar ook hun vraagtekens bij zetten."

Bron: RTV Drenthe