Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste biologische landbouw-wetgeving (Denemarken) bestaat 25 jaar

Denemarken was 25 jaar geleden het eerste land met een biologische landbouw-wetgeving. Dit heeft het nodige opgeleverd, zo staat te lezen op Copenhagen Capacity. In de afgelopen 25 jaar hebben biologische boeren kunnen voorkomen dat 300 miljard liter aan chemische gewasbeschermingsmiddelen in het grondwater terecht zou komen. Ook hebben miljoenen dieren kunnen genieten van vrije uitloop en in de biologische zones is in vergelijking met niet-biologische zones dertig procent meer vegetatie te vinden.

Biologische landbouw is de unieke samenwerking tussen agrarische producenten en consumenten, die de basis was van de biologische beweging in Denemarken en heeft geleid tot de oprichting van de eerste biologische wetgeving in de wereld: het Ø-merk.

Denen behoren tot de consumenten die de meeste biologische producten consumeren, alleen de Zwitsers kopen gemiddeld meer bio-producten. "Dit is echt iets om trots op te zijn. We willen consumenten, winkels, bedrijven, onderzoekers en politici die bij hebben gedragen aan de ontwikkeling van de biologische beweging dan ook bedanken. Deze steun geeft ons de energie om de nieuwe uitdagingen waar we voor staan aan te gaan, op het gebied van klimaatverandering, milieubescherming en een voortdurende verbetering van het welzijn voor dieren", reageert Evald Vestergaard, voorzitter van de "National Association of Agriculture'.

Bron: Copenhagen Capacity
Publicatiedatum: