Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We merken al dat onze naam steeds bekender wordt"

EkoPlaza groeit door

De biologische supermarktketen EkoPlaza opent deze maand zijn 56ste vestiging. Gemiddeld openden de afgelopen twee jaar twee filialen per maand hun deuren, zo meldt de onderneming dinsdag. "Dit jaar groeien we nog naar 60 vestigingen, volgend jaar hopen we de 75ste vestiging te openen", laat een woordvoerder van Udea, het moederbedrijf van EkoPlaza, weten.

De persvoorlichter laat ook weten dat EkoPlaza harder groeit dan 'gewone' supermarkten. De keten liet eerder weten steeds meer 'lichtgroene' consumenten te zien. Deze groep consumeert niet alleen maar biologisch, maar kiest wel steeds vaker voor een duurzame variant. "We merken al dat onze naam steeds bekender wordt, de komende jaren willen we dat landelijk nog verder uitbouwen", aldus de woordvoerder.

De nieuwe aanwinst in Den Haag is met een vloeroppervlakte van 912 vierkante meter de grootste tot nu toe. Er is meer aandacht voor biologische wijn en koffie en voor natuurlijke huidverzorging en cosmetica. Daarnaast worden er verse maaltijden in de winkel bereid.

Ongeveer de helft van de winkels van EkoPlaza is in eigen beheer, de rest is eigendom van franchisenemers.

Bron: NUzakelijk
Publicatiedatum: