Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Erik Does, Udea:

"Jammer dat EkoPlaza's niet meegenomen worden in EKO-tellingen"

Tholen - Milieudefensie start vandaag (23 augustus) voor de vijftiende keer met de jaarlijkse EKO-tellingen. De komende tijd wordt bij supermarkten in heel Nederland geteld hoeveel biologische en fairtrade producten er in de schappen liggen. Milieudefensie wil met de landelijke EKO-tellingen supermarkten stimuleren om het aanbod en de keuzemogelijkheid voor biologische en fairtrade producten voor consumenten te vergroten.

Udea hoopte wederom tevergeefs dat de 57 EkoPlaza's ook in de tellingen betrokken zouden worden. Directeur Erik Does reageert: "Wij mogen weer niet meedoen. Dat vind ik er jammer. Milieudefensie geeft in mijn ogen halve informatie door de natuurvoedingswinkels niet eens te noemen in hun communicatie naar de consument."

Hij vindt dat Milieudefensie op zijn minst zou moeten communiceren dat de consument in biologische supermarkten en natuurvoedingswinkels terecht kan voor het ruimste bio-aanbod. "Milieudefensie wil met deze prijs biologisch stimuleren, maar daarvoor is het volgens mij belangrijk om een volledige boodschap te communiceren. Ik vind dit echt een gemiste kans."

Voor meer informatie:

Erik Does
Udea
Doornhoek 4040
5465 TD Veghel
0413 256700
[email protected]
www.udea.nl