Zaterdag 25 augustus van 11:00 tot 12:00 uur

Jolande Sap trakteert op bio-producten op Amsterdamse Noordermarkt

Jolande Sap trakteert op zaterdag 25 augustus van 11:00 tot 12:00 uur op de Amsterdamse Noordermarkt op biologische waren van de markt. GroenLinks houdt een proeverij, waarbij de biologische en streekproducten vergeleken worden met producten die uit de supermarkt komen. Later op de dag presenteert GroenLinks in Den Bosch een Initiatiefwet 'Vrije uitloop van dieren'. In die wet wordt geregeld dat dieren die in de landbouw gehouden worden op termijn allemaal vrij naar buiten moeten kunnen.

Jolende Sap: "De Noordermarkt is een prachtige plek waar de lekkerste spullen uit de hele regio samenkomen. GroenLinks hecht aan het herstel van de band tussen stad en platteland. Afgaande op de populariteit van kookprogramma's op TV neemt de belangstelling voor goed eten toe. Eerlijk en gezond voedsel, zonder bestrijdingsmiddelen en dierenleed, dáár gaat GroenLinks voor."

GroenLinks vindt dat (plantaardige) biologische producten vrijgesteld zouden moeten worden van BTW, is tegen megastallen en wil het gebruik van bestrijdingmiddelen en antibiotica aanpakken.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven