Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zaterdag 25 augustus van 11:00 tot 12:00 uur

Jolande Sap trakteert op bio-producten op Amsterdamse Noordermarkt

Jolande Sap trakteert op zaterdag 25 augustus van 11:00 tot 12:00 uur op de Amsterdamse Noordermarkt op biologische waren van de markt. GroenLinks houdt een proeverij, waarbij de biologische en streekproducten vergeleken worden met producten die uit de supermarkt komen. Later op de dag presenteert GroenLinks in Den Bosch een Initiatiefwet 'Vrije uitloop van dieren'. In die wet wordt geregeld dat dieren die in de landbouw gehouden worden op termijn allemaal vrij naar buiten moeten kunnen.

Jolende Sap: "De Noordermarkt is een prachtige plek waar de lekkerste spullen uit de hele regio samenkomen. GroenLinks hecht aan het herstel van de band tussen stad en platteland. Afgaande op de populariteit van kookprogramma's op TV neemt de belangstelling voor goed eten toe. Eerlijk en gezond voedsel, zonder bestrijdingsmiddelen en dierenleed, dáár gaat GroenLinks voor."

GroenLinks vindt dat (plantaardige) biologische producten vrijgesteld zouden moeten worden van BTW, is tegen megastallen en wil het gebruik van bestrijdingmiddelen en antibiotica aanpakken.

Publicatiedatum: