Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Spar Haarle brengt de boer dichterbij

BoerenBrunch in de streek bij Bio+ boer Overesch in Raalte

Klanten van Spar die de komende weken vier of meer Bio+ producten kopen, kunnen zich inschrijven voor één van de zes 'BoerenBrunches in de streek' in september. Eén van deze brunches vindt plaats bij Biologisch Landbouwbedrijf Overesch in Raalte, vlakbij Spar Haarle.

Van winkelvloer naar boer

Met de BoerenBrunches willen Spar en Bio+ de consument dichterbij de biologische boer brengen. Het is immers niet alleen heel nuttig om te weten waar ons eten vandaan komt, maar ook nog eens erg leuk. Het gaat er bij biologische boeren dan ook heel anders aan toe dan bij gangbare boeren. Dat maakt het vak ook zo uitdagend volgens Jan Overesch, van Biologisch Landbouwbedrijf Overesch in Raalte: "Het welzijn van de dieren en het land staan voorop. Daarop moeten wij ons als biologische boeren steeds verder blijven onderscheiden."Genieten met Bio+ in eigen streek

De BoerenBrunches in de streek passen goed bij Spar. Met haar eigen lijn streekproducten 'Spar uit de streek' biedt Spar haar klanten producten van Nederlandse bodem, waarvan de herkomst traceerbaar is. Deze productlijn is een aanvulling op het Bio+ assortiment dat Spar voert. Wanneer klanten van Spar in de komende weken vier of meer Bio+ producten kopen en hun kassabon inleveren bij Bio+, kunnen zij zich gratis inschrijven voor de BoerenBrunches. Behalve een geheel verzorgde brunch, krijgen ze dan ook een rondleiding op het biologische boerenbedrijf. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op deze pagina.

Bio+

Spar biedt met zo'n 100 Bio+ producten van natuurlijke komaf een oplossing voor ieder eetmoment. Alle producten van Bio+ zijn gemaakt met respect voor de boer, het milieu en het dier. Op www.bio-plus.nl leest u meer over de Bio+ boeren. Ook op Bio+ verpakkingen vindt u steeds vaker QR codes om u te informeren over waar het product vandaan komt, hoe gezond het is of hoe u het kunt bereiden.

Mijn buurt, mijn Spar

Spar heeft 'lokale en maatschappelijke betrokkenheid' hoog in het vaandel staan. Uit het Duurzaamheidsrapport 2012 blijkt ook dat Spar goed scoort op deze onderdelen. Lokale Spar ondernemers werken dan ook graag samen met boeren uit de buurt, want alles wat van dichtbij komt is lekker! De BoerenBrunches zijn een voorbeeld van lokale samenwerking tussen Spar ondernemers en Bio+ boeren.
Publicatiedatum: