Bevoorrading centrum Breda moet duurzamer

Breda schrijft in september een prijsvraag uit voor bedrijven om de bevoorrading van de Bredase binnenstad zo efficiënt en duurzaam mogelijk te laten verlopen.

Het vervoer van goederen naar de binnenstad moet volgens de gemeente met minder en schonere voertuigen. Bovendien ontstaan er veel hinder en gevaarlijke situaties doordat voertuigen tussen 09.30 en 11.00 uur de stad in rijden om winkels en horeca van goederen te voorzien.

"Met de prijsvraag willen we aan betrokken bedrijven vragen met ideeën te komen", legt wethouder Wilbert Willems uit. Daaruit moet een vernieuwd concept komen.

De markt zelf moet volgens de gemeente bij uitstek in staat zijn om realistische en dus uitvoerbare innovatieve ideeën in te dienen. De prijsvraag loopt van begin september tot eind oktober. Op dinsdag 4 september vindt een startbijeenkomst plaats.

Een jury, waarin ook een deskundige vertegenwoordiging van de bewoners van de binnenstad zit, gaat de ideeën beoordelen. De jury maakt in november van dit jaar bekend wie de winnaar van de prijsvraag wordt.

Bron: BredaVandaag

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven