Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse biologische voedselsector gaat groeien naar 2,07 miljard pond

De Britse biologische voedselsector zal naar verwachting met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 4,7 procent groeien in de komende vijf jaar, naar in totaal zo'n 2,07 miljard pond.

Volgens onderzoek van C & M Research Services ziet het er naar uit dat de groei van de sector gevoed zal worden door de bezorgdheid van de consument over milieu, dierenwelzijn en gezondheid. Onderzoekers hebben ook gezegd dat de inkomstenniveaus, het consumentenvertrouwen, maar ook de prijs en beschikbaarheid van biologisch voedsel effect zal hebben op de vraag.

In de periode van 2007 tot 2012 groeide de biologische sector nog tegen een groeitarief van 5,5 procent. En in 2012-2013 bereikte de markt 1,64 miljard pond. Echter, uit het onderzoek blijkt dat de omzet gedurende deze periode van vijf jaar met 0,9 procent gedaald is. Deze daling heeft geleid tot een relatief lage omzet voor biologisch voedsel in vergelijking met de meer 'gewone' voedingsmiddelen. De onderzoekers voorspellen dat de biologisch voedselverkopen dit jaar goed zullen zijn voor slechts 1,2 procent van de totale supermarktinkomsten, zowel dit jaar als in 2013.

Biologische voeding is naar schatting in 77.425 winkels in het Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar.

Bron: MeatInfo
Publicatiedatum: