Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dit keer met kraam van Slow Food Utrecht

De Wijkse Streekmarkt is er vanaf 17 augustus weer

Vrijdag 17 augustus aanstaande is de Wijkse Streekmarkt er weer, van 14:00-20:00 uur op de Markt, voor de Grote Kerk, te Wijk bij Duurstede. Dit keer met een bijzondere activiteit, namelijk een kraam van Slow Food Utrecht

Velen uit Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede, maar ook uit de regio, hebben de weg gevonden naar de streekmarkt op de derde vrijdag van de maand.
De kwaliteit van streekproducten wordt alom gewaardeerd. En een bezoek aan de streekmarkt is prima te combineren met een bezoek aan de winkels in de historische binnenstad van Wijk bij Duurstede. Niemand hoeft zich te haasten want de streekmarkt valt samen met de vrijdagse koopavond van de winkeliers. Alle tijd dus voor een drankje op één van de terrassen of een hapje eten bij één van de restaurants.

En loop dan ook even binnen bij de VVV voor informatie over de vele activiteiten in de gemeente Wijk bij Duurstede en in de Krommerijnstreek.Dit keer doet Slow Food Utrecht ook mee aan de Wijkse Streekmarkt. Deze organisatie staat met een kraam waar ze koken met producten die op de markt verkrijgbaar zijn! Je kan er vragen stellen over het bereiden van die producten en je kan proeven hoe het smaakt. Slow Food doet dit om voorlichting te geven over voedsel en om te praten met geïnteresseerden over Lekker, Puur, Eerlijk en Regionaal voedsel. Daarmee wordt bedoeld dat ons eten goed moet smaken; dat het zonder schade voor de leefomgeving, het dierenwelzijn en de gezondheid moet worden geproduceerd en dat producenten een eerlijke vergoeding moeten krijgen voor hun werk.

Slow Food is een regionale, maar ook landelijke en mondiale vereniging die als doel heeft om de voedselketen meer in balans te krijgen. Uitgebreide informatie is te vinden op www.slowfood.nl.

Verder is er weer het gebruikelijke uitgebreide aanbod van streekproducten.
Streekproducten smaken net even anders, net even lekkerder!

Voor meer informatie kunt u bellen met: Jan Kemink, telefoon 0343 576408 of Ellen Vunderink, telefoon 06 55172648, of mailen naar [email protected].
Publicatiedatum: