Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Nog niet veel aanbod, banken financieren ons graag"

Boeren maken kennis met biologische varkenshouderij

Zes boeren hebben eind juli kennis gemaakt met de biologische varkenshouderij. In het kader van Boer on Tour Drenthe brachten ze een bezoek aan het gemengde bedrijf van Jan Overesch in Raalte.

Omdat er nog genoeg ruimte op de markt is voor biologisch varkensvlees probeert provincie Drenthe veehouders zo ver te krijgen om over te schakelen op de productie van biologisch varkensvlees.

Elbert van de Munt, die zich samen met zijn broer Herman, oriƫnteert op de biologische productie, zou graag overstappen. "Er is nu nog niet veel aanbod en banken financieren ons graag. Maar ik vraag me wel af of tijdens een economische recessie consumenten ook geld blijven uitgeven aan het duurdere biologische vlees?"

Overesch heeft 120 biologische zeugen en is zelf overgeschakeld in 1994. Hij gelooft niet dat de markt voor duurder vlees zal instorten. Zijn afnemers zijn volgens hem een hele gerichte doelgroep, die weinig conjunctuurgevoelig is.

Overigens lieten de Drentse veehouders het op 20 juli afweten. De belangstellende boeren kwamen vooral uit Overijssel, Gelderland en Utrecht. De Drenten met oog voor de biologische veehouderij krijgen dit najaar een tweede kans een kijkje te komen nemen in de biologische varkenssector.

Bron: Nieuwe Oogst
Publicatiedatum: