Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Whole Foods Market: winststijging van 32%

Whole Foods Market heeft in de VS een sterk kwartaal gedraaid, dit terwijl andere retailers het steeds lastiger hebben. Voor het derde kwartaal van dit fiscale jaar noteerde de in Austin gevestigde natuurlijke voedingsmiddelenkruidenier een winst van 116,8 miljoen dollar, of 63 dollarcent per aandeel. Dit betekent een stijging van 32 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

"In een economisch klimaat dat voor veel retailers moeilijk blijkt, zijn wij bloeiende en kunnen we nog altijd een sterke groei en uitstekende resultaten aan onze stakeholders rapporteren", reageert Whole Foods CEO Walter Robb.



De omzet van winkels die tenminste een jaar geopend zijn, speelt een belangrijke rol in de groei. Deze omzet steeg namelijk met 8,2 procent. De totaalomzet steeg het afgelopen kwartaal met 14 procent naar 2,7 miljard dollar. In reactie op deze resultaten, heeft Whole Foods Market opnieuw haar winstverwachting naar boven bijgesteld. Whole Foods verwacht nu tussen 2,51 en 2,52 dollar per aandeel te gaan verdienen (gedurende het volledige jaar), dat is hoger dan de eerdere verwachting van tussen 2,44 en 2,47 dollar per aandeel.
Publicatiedatum: