"Met de hele keten in eigen hand, zijn wij wereldwijd een sterke speler"

Tisco benadert biologische markt als totaalaanbieder

Tholen - Met het oprichten van Tisco heeft Trouw B.V. - gebruikmakend van eeuwenoude ervaring - van de zwakste schakel in het bedrijf de krachtigste gemaakt. Eigenaar Lars Nenzel: "Vroeger was het onze zwakte dat we alleen boekweit als commodity leverden. Daardoor waren we echter wel 'dedicated-glutenfree-company' en was de stap naar andere glutenvrije producten zonder al teveel aanpassingen te maken."Om de stap naar andere glutenvrije commodities te maken wordt in 2003 naast Trouw bv het bedrijf Tisco (Trouw Ingredient Solutions Co) opgericht. De glutenvrije zaden en peulvruchten van Tisco vinden tegenwoordig hun weg naar klanten die specifiek vragen om glutenvrije producten, "maar ook naar fabrikanten die onze glutenvrije producten gebruiken in een eindproduct die niet perse glutenvrij is. Dat zegt iets over onze kwaliteit."

Omdat Trouw bv als boekweitspecialist alle schakels in de keten in eigen hand heeft, verovert Tisco met de andere producten ook al snel een unieke positie in de markt. "Wij zijn van origine niet alleen importeur, maar ook verwerker en bewerker. We kunnen zelf onze producten naschonen en met druk behandelen om de houdbaarheid te vergroten. We hebben ook een eigen molen, dus we maken meel en zakken dat zelf af."Om helemaal een compleet product te kunnen afleveren wordt in 2008 het (consumenten)verpakkingsbedrijf Dafco opgericht. "Het is uniek dat je als importeur van biologische glutenvrije producten je producten aan het eind van de lijn op maat kunt afleveren aan bijvoorbeeld tussenhandelaren, groothandels in bakkerijproducten, maar ook aan kleinere bakkerijen en producenten van levensmiddelen als babyvoeding en pannenkoekmix. We kunnen eigenlijk alles zelf."Alhoewel Tisco wereldwijd nu al bekende grote ondernemingen tot haar klanten mag rekenen is het bedrijf nog niet klaar. "Ons doel is een steeds grotere speler te worden als leverancier van voedselveilige, allergievriendelijke (glutenvrije) en biologische producten voor bedrijven in de dieet- en natuurvoedingsbranche. Wij willen dit bereiken door onze producten standaard de beste service mee te geven, de beste kwaliteit te leveren en dit alles tegen aantrekkelijke prijzen aan te bieden."Lars wil daarbij de biologische sector steeds meer gaan benaderen als totaalaanbieder. "Wij zijn daarmee meer dan een handelshuis met een kantoor, fax en telefoon. Wij hebben de hele keten in eigen hand, dat maakt ons wereldwijd een sterke speler."

Voor meer informatie:

Lars Nenzel
Tisco
Piekstraat 63-69
3071 EL Rotterdam
010 4866332
nenzel@tis-co.nl
www.tis-co.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.