Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Het papierwerk stelt niks voor"

'Organic cost share program' maakt bio-certificering meer betaalbaar

De jaarlijkse vergoedingen die biologische bedrijven betalen zorgen ervoor dat de certificeerders hun verantwoordelijkheden kunnen nakomen. De vergoedingen variëren in hoogte, dit is namelijk afhankelijk van de grootte van het bedrijf en andere variabelen. Om degenen die een biologische certificering nastreven niet tegen te werken, zijn door de USDA 'organic cost share programs' in het leven geroepen. Dit blijkt een succes.

Deze programma's maken de bio-certificering meer betaalbaar, producenten en handelaren kunnen maar liefst tot 75% (maximaal 750 dollar per jaar) van hun certificeringskosten vergoed krijgen. In aanmerking komende kosten zijn onder meer de kosten voor de aanvraag, inspectiekosten, de reiskosten van de certificeringsinspecteurs en zelfs verzendkosten.

"Nadat ik erachter kwam hoe het werkte, vond ik het systeem erg makkelijk", aldus Gary Philbrick van Philbrick Farms in Californië. Hij produceert walnoten. "Ik bewaar de bonnen, vul het formulier in en stuur dit in."

"Ik ben maar een kleine boer, en dit programma helpt me enorm", zegt Nancu Ambramson van Rooster Ridge Farm, een bedrijf dat allerlei producten teelt, variërend van citrusvruchten tot bloemen. "In het begin lagen de kosten erg hoog, maar dankzij dit programma kon ik twee derde ervan terugkrijgen. En het papierwerk stelt niks voor. Het programma is fantastisch, en het maakt de biologische landbouw zeer betaalbaar voor kleine boeren."

Bron: USDA Blog
Publicatiedatum: