Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Druk met de bouw van twee nieuwe stallen

Mts Van Leeuwen heeft Mooiste Modderpoel van 2012

Tholen - De Mooiste Modderpoel van 2012 is te vinden op het bedrijf van Peter en Mariska van Leeuwen in Buren. De Modder-Trofee is op 26 juli uitgereikt. Peter geeft aan blij verrast te zijn met het winnen van de trofee. "Een medewerker van Wakker Dier belde me een tijdje geleden dat ze me wilden nomineren. Dit kwam mij eigenlijk niet heel goed uit aangezien we druk zijn met de bouw van twee nieuwe stallen, maar ze stonden er echt op. Nu blijkt dus waarom."


Peter toont de trofee

Volgens Peter viel de modderpoel op zijn bedrijf vooral goed in de smaak omdat deze erg groot is en omdat er lekker veel diepe stukken in te vinden zijn. "De varkens hebben hier echt alle ruimte." Om het te vieren kregen de varkens appeltjes vanuit de beker uitgereikt. De varkens hebben overigens vooral in de voorzomer niet veel gebruik gemaakt van de modderpoel. "Vanaf 20 graden vinden ze het lekker om in de modder af te koelen."


Appeltjes om de winst te vieren

Nieuwbouw

De bouw van de nieuwe kraamstal is inmiddels bijna afgerond. Om hiervoor ruimte te maken is een oude stal afgebroken en op de fundering daarvan komt nu de nieuwe kraamstal te staan. "Er komen 34 kraamhokken bij, het totaalaantal kraamhokken komt daarmee op 100."

De nieuwe stal voor de vleesvarkens zal ruimte bieden aan 1000 varkens. Deze stal wordt volledig nieuw gebouwd naast de oude stal die nu nog in gebruik is. Peter verwacht dat de bouw in oktober voltooid zal zijn. De nieuwe stal wordt trouwens voorzien van zonnepanelen. "Hierdoor hopen we zelfvoorzienend te worden in de stroomvoorziening."Voor meer informatie:

Peter van Leeuwen
Mts van Leeuwen
Hennisdijk 9A
4116 RK Buren
0344 571278
[email protected]