Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tina Nijstad wint hoofdprijs Bio+ Groene Voorjaar

Bio+ reikt biologische buitentuin uit bij GroenRijk Assen

Van medio maart tot eind juni maakten consumenten kans op diverse prijzen tijdens de campagne Groene Voorjaar van Bio+. De hoofdprijs die aan het einde van de campagne werd verloot: een biologische buitentuin ter waarde van 5.000 euro, aangelegd door GroenRijk. Op vrijdag 20 juli werd deze prijs door Bio+ overhandigd aan de winnares bij het GroenRijk-filiaal in Assen.


Meer kruiden, meer bloemen, meer vlinders

Hoofdboodschap tijdens de campagne Groene Voorjaar was 'Het voorjaar wordt steeds groener met Bio+'. Doordat biologische boeren kunstmest en chemische en synthetische bestrijdingsmiddelen op het land mijden, wordt de bodemkwaliteit steeds beter. Daardoor verschijnen er weer meer kruiden zoals kamille en klaver. Wat weer goed is voor de dieren op het land. Zo zijn er op biologische weilanden en akkers weer vlindersoorten aangetroffen die tot voor kort uit Nederland verdwenen waren. Deze vlinders zijn belangrijk voor de biodiversiteit.

GroenRijk hoofdsponsor campagne Groene Voorjaar

Niet alleen Bio+ vindt deze biodiversiteit van groot belang, maar GroenRijk ook. Daarom sponsorde GroenRijk de campagne Groene Voorjaar. Bij alle 45 GroenRijk-filialen in Nederland werd op Tweede Paasdag 'Boer op Toer' georganiseerd waarbij men het verhaal achter biologische producten hoorde van boeren. Tevens kon een tas vol lekkere producten gekocht worden voor slechts 10 euro (normaal 22 euro). Tijdens de campagne Groene Voorjaar konden consumenten sparen voor leuke prijzen door Bio+ producten met Kras&Win sticker te kopen. EcoStyle, partner van GroenRijk, stelde voor deze actie insectenhotels ter beschikking; voor optimale biodiversiteit in je tuin! De hoofdprijs die GroenRijk aanbood, is een biologische buitentuin ter waarde van 5.000 euro. Deze werd op vrijdag 20 juli door Bio+ overhandigd aan de winnares bij het GroenRijk-filiaal in Assen.
Publicatiedatum: