Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bondskanselier Angela Merkel:

"Routekaart nodig om doelstellingen Kyoto te halen"

De Duitse bondskanselier Angela Merkel riep maandag 16 juli in Berlijn de internationale milieu-ministers op om vervolg te geven aan de afspraken die gemaakt zijn in het Kyoto-verdrag om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. Volgens Merkel is het daarvoor nodig dat richting de volgende VN-klimaatconferentie een routekaart gemaakt wordt waarlangs de doelstellingen gehaald kunnen worden.

Angela Merkel zei dit op een bijeenkomst van milieu-ministers en hoge vertegenwoordigers uit 30 landen. Samen bereiden ze zich voor op een grote VN-klimaatconferentie in Qatar, later dit jaar. Merkel zei dat de tijd begon te dringen om een doeltreffende internationale overeenkomst te sluiten om verdere opwarming van de aarde tegen te gaan. "Het slechte nieuws is, dat het Kyoto-verdrag afloopt en we niet onmiddellijk kunnen starten met een follow-up in de vorm van een nieuwe overeenkomst."

Bondskanselier Merkel zei dat een grote transformatie van de energie-industrie mogelijk is, maar dat dit vraagt om een volledige verandering van de manier waarop landen denken over economie. Merkel bekritiseerde 's werelds grootste economieƫn dat ze teveel gericht zijn op het vaststellen van de omvang van hun productie en riep hen op om normen te stellen die een duurzame economie bevorderen. "We zullen alleen in staat zijn om deze taak onder de knie te krijgen als we de groei in een breder verband zien dan alleen het definiƫren van kwantitatieve groei. Het is belangrijk dat de ontwikkeling duurzaam is. Daarom hebben we een nieuw begrip nodig van wat groei inhoudt."

Bron: The Wallstreet Journal 
Publicatiedatum: