Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Control Union Certifications erkend door Sedex

In juni 2012 is Control Union Certifications officieel door Sedex (www.sedexglobal.com) erkend om wereldwijd SMETA-audits uit te voeren. SMETA staat voor 'Sedex Members Ethical Trade Audit' en wordt steeds vaker vereist door onder andere grote supermarktketens en industrie├źn in binnen- en buitenland. Dit is een beoordeling gericht op de sociale aspecten van een productie bedrijf.

Tijdens de audit wordt bij werkgevers en werknemers onder andere beoordeeld of er geen gedwongen arbeid plaatsvindt en medewerkers de vrijheid hebben om arbeidsvoorwaarden te bespreken. Verder dient de werkgever gemiddeld 1 dag per 7 dagen vrij te geven en wordt overwerk alleen op vrijwillige basis uitgevoerd. Ook wordt gelet op werkomstandigheden (veiligheid, hygi├źne, accommodatie). Verder is discriminatie, bedreiging en kinderarbeid niet toegestaan.

Control Union Certifications maakt deel uit van de Control Union World Group (CUWG) en is een onafhankelijke certificeringsinstelling die wereldwijd audits en inspecties uitvoert. Voor meer informatie kunt u contact met Control Union opnemen via telefoonnummer 038 4260100 of kan gemaild worden naar certification@controlunion.com.

Publicatiedatum: