Veertiende Duurzame Dinsdag op 4 september

De organisatie achter Duurzame Dinsdag overhandigt op 4 september een koffer vol duurzame ideeën aan de Tweede Kamer. Duurzame Dinsdag verzamelt al vele jaren duurzame ideeën uit de samenleving. Ook dit jaar zijn er bijna 400 innovatieve initiatieven en duurzame oplossingen richting een duurzaam Nederland ingeleverd.

14e Duurzame Dinsdag

Duurzame Dinsdag wordt dit jaar voor de veertiende keer georganiseerd. Het is een jaarlijks terugkerende activiteit, waarmee aandacht wordt gevraagd voor initiatieven vanuit de samenleving gericht op duurzaamheid. Op de eerste dinsdag van september laat de organisatie het Kabinet zien hoeveel duurzame initiatieven er leven in Nederland. Alle ingediende ideeën worden in het speciale Duurzame Dinsdag koffertje op 4 september aangeboden aan een minister. Het Kabinet ontvangt dan ook een aanbeveling op basis van alle initiatieven.

Duurzame Lintjes

Op 4 september wordt in de oude zaal van de Tweede Kamer ook een aantal Duurzame Lintjes uitgereikt. Het Duurzame Lintje is de enige onderscheiding in Nederland op het gebied van duurzaamheid. Het is bedoeld als eerbetoon aan individuen die zich op een bijzondere manier hebben ingespannen ten behoeve van duurzaamheid. Dit kan op allerlei niveaus. Van een jarenlange toewijding op lokaal gebied tot grootse doorbraken op mondiaal niveau.

Bron: Energieoverheid

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven