Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hans van Hage - biologische rozenkwekerij De Bierkreek:

"Nog steeds knokken, maar hebben plekje bij Intratuin bemachtigd"

Tholen - Het afgelopen weekend (7-8 juli) is in IJzendijke het jaarlijkse rozenfestival van Rozenkwekerij de Bierkreek gehouden. Het festival van de biologische rozenkwekerij kon op veel belangstelling rekenen. "Het was megadruk, maar dat niet alleen, we hebben ook erg goede contacten kunnen leggen. Zaterdag zijn er zo'n 1500 bezoekers geweest en zondag, ondanks het mindere weer, nog eens 750", vertelt Hans van Hage.


Redmond O'Hanlon doopt de nieuwe roos Redsi

Hans geeft aan dat De Bierkreek steeds meer op zoek is naar nog gezondere biologische rozensoorten. "Omdat we ook veel afzetten bij Intratuin is het belangrijk dat de biologische rozen kunnen concurreren met de gangbare rozen. Daarom is het ook zo geweldig dat onze potroos 'Jam and Jerusalem' onlangs bij de potrozenkeuring op de Floriade op de zevenentwintigste plaats eindigde. Er waren 57 deelnemers en met een 8,5 als cijfer scoor je met een biologische roos gewoon heel goed."De biologische potrozen van De Bierkreek waren vorig jaar bij vijf vestigingen van Intratuin verkrijgbaar. Inmiddels zijn dit er volgens Hans al ongeveer veertig. "Het gaat om kleinere aantallen bij meer vestigingen. Het is nog steeds knokken, maar we hebben wel een plekje bemachtigd. Daar zijn we heel blij mee."

Tijdens het festival, dat dit jaar het thema 'Het ontstaan van de perfecte roos; toeval of vakmanschap?' had, is ook een gloednieuwe biologische roos gedoopt. De doop van de 'Redsi' gebeurde door Redmond O'Hanlon. Redsi is een creatie van de Canadese rozenkweker Brad Jalbart. "Het is een gezonde, rode roos die bestand moet zijn tegen de koude winters, zoals afgelopen jaar. Redsi zal dit najaar mondjesmaat te koop zijn en volgend jaar volop in productie komen."

De Bierkreek

De Bierkreek is de enige gecertificeerde biologische rozenkwekerij van Nederland en de tweede wereldwijd. Op dit moment kweekt zij ruim 2000 verschillende soorten rozen in volle grond en in pot.

Voor meer informatie:

Hans van Hage
Rozenkwekerij de Bierkreek
Zevenhofstedenstraat 9
4515 RK IJzendijke
06 12905085
info@bierkreek.nl
www.bierkreek.nl