"Casper Kromkamp: "Zo gemengd mogelijk ledenbestand is erg belangrijk"

Winkeliers georganiseerd in Biowinkeliersvereniging

Tholen - Begin juli is de Biowinkeliersvereniging opgericht. Inmiddels hebben ruim 80 ondernemers met een grotendeels biologisch assortiment zich bij de vereniging aangesloten. Belangrijk is dat de Biowinkeliersvereniging gericht is op gezamenlijke belangenbehartiging en open staat voor alle formules en zelfstandige winkels in ons land. Casper Kromkamp is één van de kandidaat-bestuursleden van de vereniging en runt samen met Hans de Kroon GooodyFooods Almere. Hij geeft wat extra toelichting.
 
"We zijn de afgelopen tijd twee keer bij elkaar gekomen. De eerste keer is de intentie uitgesproken om deze vereniging op te richten en tijdens de tweede bijeenkomst is het volledige bestuur bijeengekomen." Casper heeft zich kandidaat gesteld omdat hij graag de concurrentiepositie van de biologische speciaalzaak ten opzichte van de reguliere supermarkt wil verbeteren en gaat voor een betere en brede consumentenvoorlichting. Daarnaast heeft hij zich aangemeld om nieuw bloed door het 'seniorenbestand' van de bio-retail te laten stromen. "We moeten van het suffe imago af."
 
Hij benadrukt dat iedereen die de intentie heeft om hoofdzakelijk biologisch te verkopen zich mag aansluiten bij de vereniging. "Het is juist belangrijk om een zo gemengd mogelijk ledenbestand te krijgen. Alleen dan kunnen we één linie vormen en blijven concurreren met de reguliere supermarkten die steeds meer biologische producten verkopen. We willen met zijn allen biologisch naar een hoger plan trekken. Als groep moeten we leren van elkaar en samen één boodschap communiceren."

De Biowinkelvereniging staat open voor alle zelfstandige biowinkels en franchiseorganisaties voor biowinkels in Nederland. Voorwaarde is dat minstens 80% van de voeding biologisch is. Onder biowinkels vallen natuurvoedingswinkels, speciaalzaken, reformhuizen, slagers, bakkers, webwinkels en boerderijwinkels
 

EKO-keurmerk Winkel

De Biowinkelvereniging is momenteel ook druk met de richtlijnen voor de winkelcertificering. Volgens Casper wordt dit certificaat een belangrijke manier om je als winkel te onderscheiden. "Essentieel is om richting de consument een goed verhaal uit te dragen. Daarom moeten de kaders duidelijk zijn en zijn er al vier winkels bezig met een pilot. Als alle criteria benoemd zijn willen we in september het EKO-keurmerk Winkel officieel introduceren."
 
Met de oprichting van de Biowinkelvereniging is de derde pijler onder Bionext een feit. De andere twee pijlers zijn het BioHuis en de Vereniging Biologische Producenten en handel (VBP).

Meer informatie over de Biowinkelvereniging is te vinden op www.biowinkelvereniging.nl.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven