Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Uniek voor de Haarlemmermeer"

De Groene Loper Festival trekt veel publiek

Tholen - Zaterdag vond in de Haarlemmermeer het De Groene Loper Festival plaats. Het was een "veelzijdig, druk en vooral ook gezellig festival". Anneke Wegman van het organiserende Natuur en milieucentrum Haarlemmermeer: "Alle partijen waren blij verrast. Hoewel het windenergiemolentje goed draaide, had het van mij wel wat minder hard mogen waaien. Maar een succes was het zeker."Het eerste De Groene Loper Festival - een samengaan van de energiemarkt, streekmarkt en een duurzame braderie - ging over een duurzame leefstijl. Met zo'n duizend bezoekers was het festival een publiekstrekker in de regio Haarlemmermeer dit weekend. "Naast optredens van verschillende acts waren er uit de regio heel wat partijen aanwezig die zich bezig houden met duurzaamheid. Dit is uniek voor de Haarlemmermeer. We hebben verschillende markten voor duurzame energie of biologische producten, maar dat we zo samen optrekken is nieuw."


De lintjes: linksonder Laurens Schenk van Schenkmakelaars. Linksboven Antonina Sardaro van www.vanfairendichtbij.nl en rechts de Freinetschool.

Tijdens het festival werd door GroenLinks het voor de partij inmiddels bekende 'groene lintje' uitgereikt aan een aantal lokaal duurzaam actieve bedrijven of personen. Of aan een school, zoals dit jaar voor het eerst het geval is. Volgens de jury heeft de Freinetschool het lintje verdiend: "Het plan van de school voor een interactieve en duurzame 'speelplaats van de toekomst' viel niet alleen vanwege de groene gedachte in de smaak, maar ook vanwege de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid, en het idee kinderen weer aan het bewegen te krijgen."


Ad van der Mije van De Natuurwinkel Hoofddorp legt nog wat kipstukjes van De Vegetarische Slager op de bbq

'Geen winkeltje spelen'

Ad van der Mije van De Natuurwinkel Hoofddorp was ook aanwezig met een stand. "We hebben onze kassa in de winkel gelaten, omdat we bewust geen 'winkeltje wilden spelen'. We hebben allerlei producten weg gegeven en dat was echt een succes." Ad gaf naast producten uit zijn eigen winkel als bananen, sapjes, koeken, appels en broodjes ook kipstukjes en tonijn van De Vegetarische slager weg. "Er zijn denk ik zo driehonderd man bij mijn stand langs geweest en als ik kijken naar de hoeveelheid kipstukjes die ik heb weggegeven vind ik het niet gek dat ik de hele dag bezig ben geweest."

Voor meer informatie:

Natuur en milieucentrum Haarlemmermeer
www.nmch.nl

De Natuurwinkel Hoofddorp
www.natuurwinkel.nl