"Hierdoor zou sociaal-economisch teveel veranderen voor onze cliënten"

Moet zorgboerderij Thedinghsweert haar natuurvoedingswinkel sluiten?

Tholen - De natuurvoedingswinkel op zorgboerderij Thedinghsweert in het Gelderse Kerk Avezaath wordt met sluiting bedreigd. Volgens het bestemmingsplan van de gemeente Tiel mogen in de winkel alleen streekproducten verkocht worden en producten die op de eigen boerderij geproduceerd zijn. In de winkel zijn veel meer producten verkrijgbaar dan toegestaan.
 
"Sinds een wijziging van het bestemmingsplan in juni 2010 mogen we uitsluitend producten uit de streek en van onze eigen boerderij verkopen. Wij gaan hiermee niet akkoord omdat dit zou lijden tot inkomstenderving en sociaal-economisch zou er dan voor onze 65 cli├źnten teveel veranderen", zo reageert Inge te Velde, directrice van de zorgboerderij.
 
Het staat haar tegen om enkel streekproducten te gaan verkopen, omdat deze bij lange na niet allemaal biologisch zijn. "Bij ons staat voorop dat een product biologisch moet zijn. Je kunt het vergelijken met een schoenenzaak die opeens vlees moet gaan verkopen. Wij kunnen niet zomaar alleen biologische streekproducten gaan verkopen, daarvoor is binnen een straal van 25 kilometer onvoldoende aanbod, of het gaat om producten van concurrenten die we zelf ook produceren."
 
Ze geeft aan dat Thedinghsweert in gesprek is met de gemeente Tiel om de situatie op te lossen. "Het is lastige materie, want als onze winkel wordt toegestaan, moet de gemeente ook andere bedrijven in het buitengebied zulke winkels mogen opstarten. Ook vreest de gemeente dat wanneer wij een uitzonderingspositie krijgen schadeclaims van winkels waarbij eerder handhavend opgetreden is. En volgens de politiek bestaat er niet zoiets als maatschappelijke detailhandel."
 
Voor meer informatie:
 
Inge te velde
Zorgboerderij/Bakkerij Thedinghsweert
Thedingsweert 25
4017 NR Kerk Avezaath
0344 618270
j.tevelde@thedinghsweert.nl
www.thedinghsweert.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven