Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Donderdag 28 juni studiebijeenkomst Franse afzetmarkt

Bionext College studiebijeenkomst: 'Leer mij Frankrijk kennen'

Op donderdag 28 juni organiseert Bionext College een studiebijeenkomst over de Franse afzetmarkt voor biologisch. Deze markt is booming, de omzet steeg de laatste jaren pijlsnel en daarmee werd Frankrijk de tweede afzetmarkt voor biologische producten in Europa. Nederlandse bedrijven spelen daar op in, maar het kan beter. De kansen liggen in de finesse van de benadering van de Franse markt. Tijdens de studiebijeenkomst wordt een matchmaking opgezet voor Nederlandse bedrijven richting de Franse beurzen SIAL en SIRHA, met als doel om belangrijke nieuwe contacten in Frankrijk op te doen.

Op 28 juni presenteert Elsje Oosterkamp van het LEI haar recente onderzoek 'Exportkansen op de Franse markt'. Het Franse 'Agence Bio' is erbij en Nathalie Rison geeft actuele informatie over de ontwikkelingen in de Franse markt voor biologische producten. Wat zijn de gevolgen van het beleid van de nieuwe regering? Wat is de toekomst van het Franse AB-keurmerk na introductie van het Europese Bio-keurmerk? Wat zijn de ontwikkelingen in de markt op het gebied van duurzaamheid in relatie tot biologisch? Een uniek kijkje in de Franse keuken dus. Tenslotte spreekt Alexandra Feekes van het Bureau van de Landbouwraad over de belangrijke Franse beurzen: de SIAL en de SIRHA (beurs voor catering en horeca).

De bijeenkomst vindt plaats in Nijkerk, bij de Schakel van 16:00 tot 20:00 uur en wordt afgesloten met een heerlijk biologisch buffet. Leden van bij organisaties die bij Bionext zijn aangesloten, krijgen een aantrekkelijke korting op de toegangsprijs. Belangstellenden kunnen zich tot en met zondag 24 juni aanmelden via het inschrijfformulier.

Bionext College richt zich op agrarische ondernemers, groothandels en verwerkers van biologische producten, retail, horeca en catering. En op alle dienstverleners die werkzaam zijn voor ketenpartijen in de biologische sector. Het programma van Bionext College bestaat uit flashbijeenkomsten en uitgebreidere studiebijeenkomsten. De onderwerpen worden gekozen naar actualiteit en behoefte. De bijeenkomsten worden verzorgd door kennis- en ketenmanagers van Bionext in samenwerking met deskundigen uit het bedrijfsleven en de wetenschap.

Het totale programma is te vinden op www.bionextcollege.nl, in de agenda.
Publicatiedatum: