Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

IFOAM: Meer bio voor Rio

Biologische landbouw biedt slimme oplossingen om honger en armoede in de wereld te bestrijden.

Van 20 tot 22 juni vindt de klimaattop Rio +20 plaats. De leden van IFOAM, de internationale koepel van de biologische sector, willen daarom nu deze boodschap aan de VN-conferentie Rio +20, duidelijk maken.



Bekijk hieronder de video en blog met de boodschap van IFOAM en haar leden: meer bio voor Rio!



Wat vragen ze aan de klimaattop?

  1. Erkenning van alle agro-ecologische en biologische landbouw van kleinschalige bedrijven als de meest effectieve benadering om klimaatverandering, voedsel- en waterveiligheid, biodiversiteit, armoedebestrijding en duurzame ontwikkeling aan te pakken.
  2. Meer kleinschalige biolandbouw door heroriëntatie van beleidskeuzes om de vooropgestelde doelen als duurzaamheid te bereiken.
  3. Erkenning voor de belangrijke rol van overheden in de heroriëntatie van het beleid, met onder andere steun voor participatief onderzoek.
  4. Een werkprogramma onder toezicht van FAO dat de bevindingen uit bestaande VN-rapporten over voedselveiligheid implementeert.
  5. De oprichting van een panel dat informatie verstrekt over de overstap naar een groene, eerlijke en ecologische en menselijke landbouw.
  6. Verzeker het verdwijnen van beleidskeuzes die het welzijn van landbouwgemeenschappen voornamelijk in ontwikkelingslanden bedreigen. Bijvoorbeeld perverse subsidies of beperkingen in plantenvariëteiten met patenten op zaden.

Bron: BioForum
Publicatiedatum: