Speciaal onderwijsprogramma over bio-landbouw in Vulkanland

Projectgroepen moeten de basis leggen voor verdere acties die gericht zijn op de bewustwording voor de biologische landbouw en veeteelt in Vulkanland (Oostenrijk). Dit alles wordt gecoördineerd door Michael Fendt van 'Steirischen Vulkanland'. De bio-ondernemer Sepp Renner benadrukt dat het belangrijk is om de nog steeds bestaande angst voor de biologische landbouw weg te nemen.

Volgens Fendt is een speciaal onderwijsprogramma voor landbouwers, consumenten en andere belanghebbenden nu voltooid. Zo'n 11.000 mensen die de beschikking hebben over tenminste één hectare zullen benaderd worden.

Het programma is onderdeel van de Vulkanland Akademie. Deskundigen zullen spreken over humus, de biologische en conventionele landbouwwijze zal vergeleken worden. Om het project te ondersteunen zullen medio augustus zeven biologische boeren hun boerderijpoorten openstellen.

Bron: Kleine Zeitung


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.