Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Loverendale heeft koers verlegd

Loverendale staat al sinds 1926 voor de ontwikkeling van biologisch-dynamische landbouw. Toen direct puttend uit de bron van Steiner, maar in de huidige tijd vraagt dit om een modern ingerichte landbouw waarbij Loverendale samenwerkt met bekwame ondernemers. Voor Loverendale past dit bij haar oorspronkelijke doelstellingen.

De koers 2010 - 2020

De eerdere lijn, om met partners een distributie op te zetten heeft onvoldoende respons opgeleverd en is niet verder van de grond gekomen. Deze ontwikkelingen zijn afgebroken en de koers is verlegd. Om een modern voorbeeld van biologisch-dynamische landbouw te kunnen zijn hebben we besloten, om voordat we onze activiteiten verder uitbreiden, dat wij ons eerst richten op de verdere modernisering van de boerderijen Ter Linde en Wilhelminahoeve.

Aandelen

De wens om stevig te investeren in de bedrijven, samen met de beperkingen van de bancaire leningen hebben ons doen besluiten ook in de structuur veranderingen aan te brengen. Om kapitaal van buitenaf in de organisatie toe te laten is de structuur van de organisatie aangepast. Loverendale BV stelt binnenkort haar aandelenportefeuille open voor betrokken investeerders. Zo hopen we de komende jaren meer ruimte te krijgen om verder aan onze doelstellingen te kunnen werken. Niet langer zal enkel Stichting Loverendale aandeelhouder zijn. Hierover zal een apart bericht worden verspreid.
 

Bestuur BV Cultuurmaatschappij Loverendale

Een nieuwe koers vraagt nieuwe mensen. In de directie van Loverendale BV maakt Frank Loef na zeventien jaar plaats voor Jos Pelgröm, een van de boeren van Loverendale, en bestuurder met een lange staat van dienst. De directie zal actief samenwerken met een Raad van Commissarissen, bestaande uit eerdergenoemde Frank Loef en Arjan Moerdijk, sinds enige jaren bestuurslid van Stichting Loverendale en voorheen de accountant voor Loverendale.

Bestuur Stichting Loverendale

Ook het bestuur van Stichting Loverendale wordt de komende maanden (deels) ververst. Luuk Rövenkamp is eind 2011 reeds afgetreden, Pieter van Gurp is per 1 juni jongstleden teruggetreden, en ook Jan Saal zal na een lange staat van dienst (23 jaar) de komende maanden aftreden. Aspirant-bestuursleden zijn reeds gepolst, na wederzijds akkoord zullen zij de plaatsen van Jan en Pieter innemen.

RvC

In de nieuwe structuur zijn leden van de Raad van Commissarissen tevens bestuurslid van Stichting Loverendale. Hiertoe blijft Arjan Moerdijk in het bestuur en treedt Frank Loef, na het neerleggen van de directiefunctie toe tot het bestuur.

Doel

Loverendale beoogt met deze vernieuwing allereerst haar huidige bedrijven van dienst te zijn in de ontwikkeling naar modern en mooi. Ook wil ze met de beschikbaarheid van aandelen nieuwe deelnemers binden (waaronder boeren die hun bedrijf in willen brengen). Met haar kennis en ervaring in bio-dynamische landbouw sinds 1926, alsmede met een slagvaardig en ervaren bestuur, wil Loverendale, ook door kapitaalsversterking, haar bedrijvigheid stap voor stap uitbreiden, telkens mooi en modern.

Voor meer informatie: stichting@loverendale.nl, www.loverendale.nl
Publicatiedatum: