Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duurzaam kopen geeft kans op duurzame prijzen

Wie in juni iets duurzaams koopt in Hoofddorp, kan meteen kans maken op een duurzaam diner, een duurzaam product van de streek of een duurzaam product van Fair. Om mee te dingen naar een prijs moet de aankoopbon van het duurzame product ingeleverd worden bij het Centrum voor Duurzaamheid (NMCH), of tijdens het eerste De Groene Loper Festival op 1 juli.

Op 1 juli vindt het 'De Groene Loper' Festival plaats tussen 11:00 en 16:00 uur in de zogeheten Plesmanhoek in Hoofddorp (naast het Haarlemmermeerse bos). Dit festival wordt georganiseerd door het NMCH en gaat over een duurzame leefstijl. Het 'De Groene Loper' Festival (DGLF) laat bewoners van Haarlemmermeer ervaren dat duurzaam consumeren lekker, leuk of gemakkelijk is.

Tijdens het festival is bij de stands van bedrijven en organisaties te ontdekken hoe je duurzaam kunt eten, drinken, vervoeren, energie gebruiken, kleden, tuinieren, hergebruiken, recreëren, spelen of hoe je de natuur in je tuin een handje kunt helpen. Ook voor kinderen is er van alles te doen; kortom een festival voor jong en oud.

Met de loterij wil De Groene Loper duurzaam kopen belonen door een kans te maken op een ander duurzaam artikel, product of dienst. Zoals eten met z'n tweeën bij Vork& Mes, diner voor vier bij Courtyard by Marriott. En er zijn meer prijzen die door verschillende bedrijven in Haarlemmermeer worden gegeven. Meedoen kan al door minimaal 25 euro te besteden aan een duurzaam product (bijvoorbeeld kopen bij: boerderijwinkel in Haarlemmermeer, bij de Natuurwinkel of Wereldwinkel).

Maar het kan natuurlijk ook bij de grotere warenhuizen en supermarkten. Ook daar zijn biologische producten te vinden, waaronder T-shirts van biologische katoen, led-lampen en een superzuinige koelkast. Vul het 'lot' via de website in en voeg de bon toe. Alle ingeleverde bonnen die voldoen aan de voorwaarden maken kans op een ander leuk of lekker duurzaam product.

De voorwaarden zijn te vinden op www.degroeneloper.info. Zie tevens www.nmch.nl.

Bron: Hoofddorpse Courant
Publicatiedatum: