Biologische fair op Carmel College Salland
De Fair Smakelijk Salland laat mensen kennis maken met de biologische landbouw. Tijdens de fairdagen zullen, zowel vanuit Landstede als leerlingen van het Carmel College, vanuit diverse sectoren actief zijn.
Er zijn op de fair diverse groepen leerlingen en docenten van het Carmel College Salland actief. Zo zullen bijvoorbeeld leerlingen van de afdeling zorg en welzijn een workshop volgen bij de Landstede onder leiding van een kok, waarbij ze hapjes leren maken met vergeten groenten. Deze zullen vrijdag 1 juni aan gasten uitgeserveerd worden.
Diverse leerlingen uit de onderbouw zullen actief zijn met het maken van eigen hapjes en verkoop van eigen gekweekte sla- en tomatenplanten. Daarnaast verzorgen zij door hen zelf samengestelde picknickmanden.
De verzorging van de kinderboerderij is in handen van de leerlingen uit het derde leerjaar van de afdeling Groen. Ook dragen zij zorg voor de voorbereidingen en de opbouw van de fair. Andere derdejaars leerlingen zullen hun eigen ontworpen biologische product presenteren.