Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fotoreportage en gesprek met nieuwe Natuurwinkelondernemer

Positieve reacties op Natuurwinkel Nieuwe Stijl

Tholen – Op 18 mei is in de Stationsstraat in Ermelo de eerste Natuurwinkel Nieuwe Stijl geopend. Bas Sengers is nieuwe Natuurwinkelondernemer en vertelt waarom hij voor dit concept gekozen heeft en hoe de klanten op de nieuwe winkel reageren.

De voormalig filiaalmanager van de Jumbo wilde graag een eigen winkel gaan leiden. "Maar dan wel een kleinere winkel waarvan ik zelf het gezicht kon worden." Bas is via de franchisebeurs in april 2011 met het Natuurwinkelconcept in aanraking gekomen. "Ik dacht toen nog na over een eigen drogisterij, maar Peter Jacobs heeft me overtuigd voor dit concept. Hij gaf meteen aan dat hij mij wilde als nieuwe ondernemer in de pilotwinkel. Dat gaf me veel vertrouwen en ik besloot mijn gevoel te volgen."

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.


Bas Sengers bij de AGF-afdeling

De Natuurwinkel in Ermelo zat hiervoor in Ermelo-West, net buiten het centrum. Nu is de winkel te vinden in het winkelhart van Ermelo. In de buurt zijn ook een Albert Heijn, Lidl en Coop te vinden. De laatste zit zelfs naast de Natuurwinkel. "Veel klanten geven aan dat ze het fijn vinden dat ze voor specialiteiten nu gemakkelijker bij ons terecht kunnen." Bas heeft al ontzettend veel leuke reacties gehad. "De klanten vinden de winkel lekker licht, strak en overzichtelijk. Velen denken ook dat dit pand groter is, terwijl de winkeloppervlakte met 180 vierkante meter gelijk is gebleven. Dit toont aan wat inrichting en verlichting voor een winkel kunnen doen."

Bas verwacht een structurele stijging in omzet en grotere klantenkring. "Het sleutelwoord in deze winkel is toegankelijkheid. We zijn aan een avontuur begonnen waarvan we zeker weten dat het een goed einde gaat krijgen. Dit omdat dit een bestaande winkel is die nu op een betere locatie gevestigd is."
 
Klik hier om de fotoreportage te bekijken.


Vernieuwingsoperatie Natuurwinkel

Nicole van der Gugten, vanuit Wessanen Benelux verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het vernieuwde concept, vertelt dat ze met het nieuwe concept de donkergroene klanten willen behouden en tegelijkertijd nieuwe klanten trekken.

"Daar is deze vernieuwingsoperatie op gericht. De drempel om de winkel binnen te stappen is vrij laag. Specialiteiten waar de Natuurwinkel sterk in is, worden gepresenteerd in specialiteitenkasten en zijn voorzien van heldere informatieborden. Elke winkel krijgt de ruimte om zijn eigen specialiteiten te kiezen en zo in te spelen op de bestaande vraag uit zijn omgeving. Dat geeft elke winkel duidelijk een eigen signatuur. Daardoor bereikt Natuurwinkel Nieuwe Stijl andere klantgroepen en spreekt het concept een bredere groep ondernemers aan."

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Ze benadrukt dat de formule intern ontwikkeld is, met betrokkenheid van de Natuurwinkel ondernemers. In Ermelo is ook veel 1-op-1 overleg gevoerd met de ondernemer. Die werkwijze houdt niet op na de opening. Zo zullen Bas en het formuleteam binnen een aantal weken de gang van zaken in de winkel gaan evalueren. Dan kan Bas aangeven wat in zijn ogen nog eventuele verbeterpunten zijn.

Voor meer informatie:

Bas Sengers
Natuurwinkel Ermelo
Stationsstraat 45A
3851 NB Ermelo
0341 550860
info@natuurwinkelermelo.nl