Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
2 juni in Culemborg

Fair & Green staat bol van biologische, streek- en fairtraide producten

Zaterdag 2 juni zal van 10:00 tot 16:30 de Varkensmarkt bol staan van biologische, streek- en fairtrade producten. De markt is een initiatief van Natuurwinkel Naturijn, speelgoedwinkel De Tovertuin en Willemien Eetwaar in samenwerking met de werkgroep Fairtrade gemeente. Samen trekken ze de kar en maken mede-ondernemers en sponsors enthousiast.

Dik tevreden is Francis van Kessel van de werkgroep Fairtrade gemeente Culemborg. "Het is goed dat ondernemers betrokken zijn bij dit evenement, want samen sta je sterker." Zo let de organisatie er ook op dat ook in de workshops, de poppenkast, het theater en andere optredens 'groen & eerlijk' echt verweven is.

Het enthousiasme van de werkgroep en voorbeelden van andere ondernemers, scholen en de gemeente, werken inmiddels aanstekelijk. Ondernemers sluiten zich aan en iedereen wil graag laten zien hoe je kunt werken met 'groen en eerlijk'. Proeven, genieten en kennismaken met misschien een nieuw duurzaam assortiment. Van natuurwinkel tot interieurzaak en grand café. En natuurlijk op zijn Hollands: de nodige aanbiedingen. Voor iedereen is er wat wils.

"Het is de kracht van de campagne Fairtrade gemeente, waar wereldwijd meer dan 1000 gemeentes tot in Japan zich voor inzetten. Elkaar aansteken, van consumenten tot instellingen en bedrijven, dat werkt goed. Samen met de vraag van consumenten helpt dat echt enorm. Duurzaam inkopen en ondernemen wordt daarom steeds leuker en gewoner. Voor de makers, het milieu en voor iedereen een mooie opsteker", aldus de organisatie.

Bij dit evenement werken sponsors als Rabobank West Betuwe, Culemborg Klopt en BDU uitgevers nauw samen. Een stimulans voor duurzaam ondernemen en winkelen in Culemborg. Kijk voor meer informatie en het programma van de workshops op www.fairengreen.nl.

Bron: CulemborgseCourant
Publicatiedatum: