Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Triodos: handel in duurzame aandelen stilgelegd tot vrijdag

Triodos legt de handel in aandelen Triodos Groenfonds en Triodos Cultuurfonds stil tot vrijdag. Dat maakt Triodos Investment Management maandag bekend. Aanleiding is het nieuwe begrotingsakkoord.

Daarin staat dat de heffingskorting voor groen beleggen wordt gehandhaafd op het niveau 2012, maar dat de heffingskortingen voor sociaal-ethisch en cultureel beleggen en durfkapitaal in 2013 worden afgeschaft.

Triodos neemt nu een aantal dagen de tijd om de koersen van beide fondsen opnieuw te berekenen. De directie van beide fondsen verwacht vrijdag een nieuwe koers te kunnen afgeven, waarna weer orders geplaatst en verwerkt kunnen worden.

Duurzaamheidscriteria

De twee fondsen richten zich op investeringen in duurzame energie, duurzaam vastgoed, cultuur, biologische landbouw, microfinanciering in ontwikkelingslanden en beleggen in beursgenoteerde bedrijven volgens strikte duurzaamheidscriteria.

Bron: NUzakelijk

Publicatiedatum: