Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Symposium 'Voeding, van de grond naar de mond': 28 september

Op vrijdag 28 september organiseert Stichting Kind en Voeding het symposium Voeding van de grond naar de mond.

Noteer de datum alvast in uw agenda zodat die vastligt. Binnenkort volgt een aparte aankondiging. De organisatie verwachten veel aanmeldingen voor deze interessante dag. Dit is dé kans om u te laten informeren over de weg die voeding aflegt vanaf het zaaien tot aan je bord. De sprekers zijn Piet van IJzendoorn van BD-bedrijf De Zonnehoeve in Zeewolde, Hans Korteweg van de Vegetarische Slager en Martha van Nederpelt van Martha's Soepen.

Daarnaast zal men ingaan op (misleidende) reclame die door fabrikanten gebruikt wordt om hun product aan te prijzen. Bart van Opzeeland van Foodwatch is uitgenodigd om daarover te spreken.

Programma

10:00–11:30 uur:
Zonnehoeve - Piet van IJzendoorn
Een pionier binnen de biologisch-dynamische landbouw. Een man met een visie, een ton aan ervaring en kennis. Bruist van de energie en weet 'de boodschap' over te brengen. Dit is je kans hem te horen spreken, te leren, vragen te stellen en je te laten inspireren.

11:30–12:15 uur:
Martha's Soepen – Martha van Nederpelt
Martha is een traiteur in bijzondere soepen. Bij Martha haal je soep en niets anders dan soep. Omdat ze in soep al haar liefde voor verse groente, granen, peulvruchten en kruiden kwijt kan. Omdat ze er eindeloos mee kan variëren (ze heeft inmiddels honderd soorten soep op het repertoire) en omdat haar soep niet zomaar soep is. Martha haalt haar kraakverse seizoensingrediënten bij biologische tuinderij De Brandnetel, en dat proef je. Die groenten en kruiden zijn vaak zo vol van smaak dat vlees niet eens nodig is, vindt ze.

12:15–13:15 uur - lunch

13:15–14:00 uur:
De Vegetarische Slager – Jaap Korteweg
Een biologische akkerbouwer die met zijn idee zorgde voor een Vegetarische Revolutie. Kom en hoor het verhaal achter de Vegetarische Slager. Deze lezing wordt afgesloten met een kleine proeverij. "Steeds meer mensen lassen een vleesloos dagje in. En dat is echt geen straf. De nieuwe generatie vleesvervangers wordt steeds 'vleziger'. Dat smaakt naar meer!"

14.00–14.45 uur:
Foodwatch – Bart van Opzeeland
Onze voedselvoorziening en -productie is steeds ondoorzichtiger geworden. Als consument weet je niet wát je eigenlijk koopt in de winkel. Wat zit erin, waar komt het vandaan? Is het veilig voor mijn gezondheid en voor het milieu? Die informatie krijgen we niet of slechts gedeeltelijk en dat vind ik onacceptabel. Ik wil dat de
levensmiddelenindustrie transparant wordt. Zodat niet de fabrikanten, maar consumenten zelf kunnen beslissen wat ze eten en drinken.

14:45–15:00 uur – koffie/thee pauze

15:00–15:30 uur – forumdiscussie

Klik hier voor de uitnodiging.

Voor meer informatie: [email protected] en www.kind-en-voeding.nl
Publicatiedatum: