Bio eenvoudiger te verkrijgen in Verenigde Arabische Emiraten

Ook in de Verenigde Arabische Emiraten wordt het steeds eenvoudiger om aan biologische voeding te komen, en ook nog eens tegen redelijke prijzen.

Aanstaande moeder Becky Balderstone draagt hier bijvoorbeeld een steentje aan bij. Zij heeft onlangs Ripe ME opgericht. Dit is een bedrijf dat biologische, lokaal geteelde producten verkoopt op wekelijkse markten in Dubai (elke zaterdag) en Abu Dhabi (elke vrijdag). "Ik had er genoeg van om slechte groenten bij de supermarkt te kopen of een fortuin uit te geven in biologische winkels."

Daarom levert zij groente-dozen met daarin enkel producten die in de VAE geteeld zijn. Binnen 48 uur na de oogst, worden ze verkocht. Ook lanceert ze de volgende maand een leveringsservice aan huis in Dubai.

"De vraag is enorm", zegt ze. "Ongeveer 2000 mensen hebben zich al aangemeld voor de levering aan huis-service." In de toekomst wil ze ook een samenwerking aangaan met een vleesproducent. Dit om het aanbod nog completer te maken.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven