Nieuwe wet voor Libanese biologische producten

Een nieuwe wet moet het internationale vertrouwen in de Libanese biologische producten vergroten. Dit heeft een vertegenwoordiger van het ministerie van landbouw gezegd. Hij sprak op de MENOPE (Middle East Natural & Organic Product Expo). De overheid mag hierdoor biologische landbouw- en producten gaan reguleren.

"De nieuwe wet is begin december in werking getreden", zegt Rania Hayek. "Hierdoor zullen de bio-producten gaan voldoen aan de Europese normen."

"In Libanon hebben we nu twee privé-certificeringsbedrijven die volgens de Europese normen werken", verklaart Hayek. "Nu hebben we een regulerende wet, waardoor we in staat zijn om de certificeringsinstanties en boeren die een certificering hebben te controleren. Ik hoop dat dit ervoor zal zorgen dat internationale bedrijven de Libanese bio-producten meer serieus gaan nemen."

Volgens haar wil 20 procent van de Libanezen graag biologisch kopen. "Op het ministerie willen we de producenten in Libanon dan ook stimuleren om biologisch te gaan produceren. We hebben al groente en fruit, olijfolie en brood, maar daar kan nog een heleboel bij."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven