Een mamey sapota als toetje?
Culinaire avonturen met het goede kerstgevoel
De mamey-sapote
Via de Nature & More duurzaamheidsbloem kan de consument zelf de duurzame eigenschappen van de producten opzoeken. Zo komen de biologische tamarinde, granadilla, maracuja en mamey-sapote van teler Jan Bernard uit Peru, code 120 op www.natureandmore.com, die een coöperatie van meer dan 1000 kleinschalige telers in in het tropisch oerwoud in het noorden van Peru leidt. Het bedrijf is fairtrade gecertificeerd voor mango's en bananen en de boertjes dragen met hun milieuvriendelijke aanpak bij aan de instandhouding van het regenwoud.
Voor onvergetelijke smaken en kleuren van oude groenterassen uit het Wild Wonder assortiment kan men denken aan aardperen, veelkleurige bieten, veelkleurige wortels, wortelpeterselie pastinaak, paarse spruiten of paarse boerenkool. Deze worden geteeld door BD-teler Krispijn van den Dries, code 444 op www.natureandmore.com. Krispijns bedrijf is bovendien een zorgboerderij, waar de zorgcliënten ofwel 'hulpboeren' met veel liefde bijdragen aan het telen en verwerken van tientallen soorten gewassen.
Zo wordt het goede gevoel niet alleen de buik, maar ook in het hart gewaarborgd.