Wijzigingen regelgeving voorlopig van de baan

Potentiële crisis voor Britse bio-pluimveesector afgewend

Britse biologische pluimveehouders kunnen opgelucht ademhalen. Dit nadat de Europese Commissie heeft aangegeven de aangekondigde wijzigingen in de regelgeving voorlopig nog niet door te voeren. De biologische sector heeft uitgebreid gelobbyd over mogelijke veranderingen, die volgens hen een verwoestende uitwerking op de industrie zouden kunnen hebben.

De commissie wilde de biologische pluimveebedrijven dwingen om enkel nog voer te gebruiken dat van het eigen bedrijf of uit de regio afkomstig is. Ook moest het voer honderd procent biologisch worden.

De commissie heeft nu geopenbaard dat ze de veranderingen voorlopig nog niet door gaat voeren. Dit betekent ook dat ze nog niet volledig op biologische jonge hennen over hoeven te gaan. In eerste instantie zouden de regels per 1 januari 2012 ingevoerd worden. Dit wordt nu dus uitgesteld.

Martin Humphrey, lid van de 'NFU poultry board', zei: "Ik ben blij dat de EU geluisterd heeft naar de NFU en de pluimveesector. Met 95 procent-diëten zijn de producenten in staat om de kippen van goede voeding te voorzien. Met een 100 procent bio-dieet komt het welzijn van de dieren in het geding. Er is nu tijd om een duurzame koers uit te zetten."

Bron: Farming UK

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven