Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Acht klanten in top 10 maakt ons trots"

Teamzes feliciteert supermarkten met goede uitslag EKO-tellingen

Het aanbod van biologische en fairtrade producten in supermarkten blijft toenemen. Momenteel hebben winkels gemiddeld 116 biologische producten in de schappen liggen terwijl dat een jaar geleden nog gemiddeld 90 was. Het jaar daarvoor waren het er gemiddeld 78. Dit blijkt uit de jaarlijkse EKO-tellingen van Milieudefensie, een onderzoek naar het aanbod duurzame producten in bijna 600 supermarktfilialen. De organisatie maakte de tellingen begin november bekend.

Supermarktketen Plus is net als de vijf voorgaande jaren de best presterende keten: gemiddeld 240 biologische producten per filiaal. Jumbo bezet met 232 producten de tweede plaats.


Beide foto's zijn van de bio- en fairtrade producten in de Jumbo Winterswijk

Supers hebben dit jaar gemiddeld achtentwintig fairtrade producten in de schappen. Vorig jaar waren dat er twintig, het jaar daarvoor vijftien. De Jumbo is net als vorig jaar lijstaanvoerder met gemiddeld 66 fairtrade producten, een lichte daling ten opzichte van 2010. De Plus heeft een enorme inhaalslag gemaakt (80 procent meer fairtrade aanbod dan vorig jaar) en staat nu slechts drie producten achter de Jumbo."Als leverancier van bio- en fairtrade-producten, zijn wij bij Teamzes reuze trots op het feit dat maar liefst acht klanten van ons in de top 10 van de bio-meting en ook acht klanten in de top 10 van de fairtrade-meting van Milieudefensie zijn geƫindigd. Wij feliciteren daarom van harte: Jumbo Euroborg, Plus Amersfoort, Coop Walraven, Plus Versluis, Plus Stadhoudersplein, Hoogvliet Wageningen, Plus Arnhem en Jumbo de Beren Groningen en Jumbo Winterwijk", aldus Pieter Dirven van Teamzes.

"Natuurlijk feliciteren we ook Jumbo Bink, C1000 Ruinen, Plus Beek Ubbergen en Plus Vechtstraat Groningen. Mooi dat jullie de wereld groener willen maken."
Publicatiedatum: