Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gemaakt uit 50 procent gerecycleerd plastic

Philips introduceert ecologische koffiepadmachine

Philips integreerde eerder al gerecycleerde materialen in onder andere hun televisietoestellen, maar nu stopt het merk dus ook de toestellen van Senseo in een groen kleedje. Want bovenop energiezuinige maatregelen, zoals de automatische uitschakeling na vijf minuten, is nu ook het materiaal waaruit de toestellen gemaakt zijn, ecologisch verantwoord.

In onze wegwerpmaatschappij belanden jaarlijks wie weet hoe veel huishoudelijke toestellen op de schroothoop. Afdankertjes die na slechts enkele jaren of zelfs maanden op het aanrecht alweer plaats moeten maken voor een nieuwer model. Fabrikanten, zoals Philips, geven deze producten een tweede leven. De plastic onderdelen worden immers gerecycleerd en hergebruikt. Zo is de Senseo Viva Café Eco gemaakt uit 50 procent gerecycleerde plastic.

Het toestel is dankzij zijn automatische uitschakeling bovendien ook energiezuinig. Na vijf minuten zal het zichzelf automatisch uitschakelen om overbodig energieverbruik te voorkomen. De Senseo Viva Café Eco beschikt over exact dezelfde functies als alle andere toestellen uit de reeks van Senseo Viva Café.

Bron: Elektrozine
Publicatiedatum: