Klanten positief over duurzame banken Triodos en ASN Bank

De duurzame banken ASN Bank en Triodos worden extreem goed beoordeeld door klanten. Het gevoerde beleid van deze banken wordt gewaardeerd en klanten dragen hun keuze graag uit via sociale media. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek van social media monitoringsbureau Buzzcapture dat bijna 500.000 berichten analyseerde over financiële instellingen. Exclusief neutrale berichten is maar liefst 86 procent van de berichtgeving over deze banken positief van aard. De banken laten hiermee andere financials ver achter zich.

Uit onderzoek bleek verder dat 38 procent van de berichtgeving over banken positief is maar dat verzekeraars beter scoren met 56 procent positiviteit. "We hebben puur gekeken naar positieve en negatieve berichten omdat we juist duidelijke meningen wilden vergelijken. Dan wordt ook duidelijk dat er een behoorlijke kloof is in waardering", aldus Alex van Leeuwen, oprichter van Buzzcapture.

Duurzaamheid

Duurzaam beleid en de wijze van investeren lijken hiermee steeds belangrijker te worden. De keuze voor een bank wordt een bewuste keuze. Trots ervaart men het als 'mijn bank' en deelt dit met het sociale netwerk. Dit actief delen zien we terug in de cijfers. Het buzzvolume steeg in de onderzoeksperiode maar liefst 77 procent ten opzichte van het halfjaar hiervoor.

Volledige top 10

1. ASN Bank
2. Triodos Bank
3. OHRA
4. Zwitserleven
5. Allsecur
6. FBTO
7. Inshared
8. Centraal Beheer
9. Interpolis
10. REAAL

Bron: Buzzcapture

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.