Jamie Olivier bezoekt zeer zonnige editie van De Streekmarkt

De producten van de Streekmarkt zijn inmiddels bekend tot over de landsgrenzen. De Streekmarkt van september wordt zelfs vernoemd op de site van Jamie Oliver (www.jamieoliver.nl): "Mijn favoriete plek om ingrediënten te verzamelen", aldus de site van Jamie.
 
"Na twee uur slenteren liep ik naar huis met tassen vol lekkers en een hoofd vol inspiratie. Zo kon ik de verrukkelijk geurende cederhouten ovenplanken van koken op hout niet weerstaan, laat staan de desembroden met eigenzinnig Nederlands signatuur van Desemenzo", aldus de Nederlandse Jamie site.Frappant is dat Koken op Hout ook al was opgemerkt door de bekende trendwachter Li Edelkoort, als één van de trends die ons te wachten staat: "We have recently witnessed the important use of petrification, charcoal and ash in design, mirrored in cooking by the revival of planking to char and smoke food. With the current focus on wood in our interiors, the use of planks to present food, enjoy food, cook food and contain food has become far-reaching", zegt Li in haar seminars over de trends van de toekomst.

Dat het zondag 2 oktober dan ook weer gezellig druk was verbaast niemand. De winkelstraat loopt hierin voorop als het gaat om profilering van het winkelgebied. Het winkelend publiek kan er op rekenen dat ze altijd aan bijzondere producten kan komen in de Twijnstraat, zeker op elke eerste zondag van de maand als de Streekmarkt de straat voor de liefhebbers van lekker eten bezoekt.

"De Twijnstraat is trendsettend met een het aanbod van kleinere kwaliteitswinkels, waar aandacht voor het product en de beleving van de klant voorop staan. De Streekmarkt past precies in dat straatje, letterlijk en figuurlijk", grapt Joost de Boer van de Streekmarkt

Lokaal is het helemaal

Door de verduurzaming van onze samenleving is ook het aantal kilometers wat een product moet afleggen om bij ons op het bord te komen van belang geworden. De lokale producenten varen hier wel bij en zien de binnenlandse markt als een steeds groter afzetgebied.
 
De Streekmarkt sluit zich geheel aan bij deze trend en tracht een platform te bieden voor lokaal geproduceerde producten. “Wij hopen dat er meer lokale producenten bij komen die via ons de weg naar hun eindgebruikers vinden, dat komt niet alleen ten goede aan het milieu maar ook aan dat extra stukje beleving waar we op zoek naar zijn", aldus Joost.

Kleine fabrikanten maar ook hobbyproducenten van ambachtelijke etenswaren kunnen zich inschrijven voor de nieuwe reeks markten.

Voor meer informatie: www.destreekmarkt.nl en volg De Streekmarkt op Twitter: www.twitter.com/destreekmarkt. De volgende editie is op 6 november.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven