Farmoso en Farmduo zijn de biologische rassen

FarmSaat breidt netwerk FarmPartners in Nederland fors uit

FarmSaat AG, zaaizaadleverancier en veredelaar van hoogwaardige mais- en grasrassen, breidt het aantal FarmPartners in Nederland fors uit. Het FarmPartner-concept slaat aan en de rassen presteren goed in Nederland. Voor FarmSaat reden om haar activiteiten op de Nederlandse en Vlaamse markt verder uit te breiden.

FarmSaat verwacht een forse uitbreiding van het huidige areaal, gezien de goede resultaten van de FarmSaat-rassen in Nederland. De rassen Farmflex en Farmstar zijn al bekende rassen in Nederland en laten goede resultaten zien. Op korte termijn zal ook Farmilk haar intrede doen. Farmilk is ideaal voor hoogproductieve koeien. Daarnaast heeft de Duitse veredelaar twee biologische rassen, Farmoso en Farmduo, in het assortiment.FarmSaat AG

FarmSaat is een middelgroot Duits veredelingsbedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van hoogwaardige rassen die tegen een aantrekkelijke prijs worden aangeboden. Om dat te realiseren gebruikt FarmSaat traditionele veredelingsmethoden, dus zonder gebruik te maken van genetische modificatie en/of genmarkertechnieken. De rassen zijn overwegend gekweekt op koudetolerantie en oogstflexibiliteit door een hoge stay green eigenschap. Stay green zorgt ervoor dat eerst de kolf en vervolgens de restplant rijp wordt. Dat houdt de planten lang gezond. Deze eigenschappen zijn de basis voor een assortiment met rassen die zijn toegelaten voor de biologische teelt.Biologische rassen

Farmduo is een vroeg dubbeldoelras met hoge korrelopbrengst, goede drogestofopbrengst en een goede energiewaarde. Farmduo is goed bestand tegen koude periodes en heeft een vlotte beginontwikkeling. Door de vroege waterafgifte is de korrel eerder inkuilrijp.

Farmoso kenmerkt zich vooral door de hoge korrel-/CMM opbrengsten in de middelvroege afrijpingsgroep. Zijn rechtopstaande bladeren vangen veel zonlicht. Dit zorgt ook voor een kwalitatief hoogwaardige snijmais met een zeer hoog zetmeelgehalte. De plant heeft een aantoonbaar hoge tolerantie tegen bladvlekkenziekte (helminthosporium).

Uitbreiding areaal

FarmSaat heeft een onderscheidende manier van verkoop van hun mais- en grasrassen. FarmSaat verkoopt haar rassen door middel van een netwerk van FarmPartners. Een FarmPartner is een loonwerker, (voer/kunstmest-) handelaar of maisteler die de schakel is tussen boer en veredelaar. Elke FarmPartner heeft zijn eigen rayon waar hij bedrijfsgericht adviseert. Met de expansie op de Nederlandse- en Vlaamse markt en goede vooruitzichten, breidt FarmSaat het aantal FarmPartners de komende tijd flink uit. In een aantal regio's is nog plaats voor een FarmPartner. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven