Bij-vriendelijke zomerweken Estafette een succes!

Klanten van Estafette de biologische eetwinkel hebben afgelopen zomer, net als vorig jaar, weer hun best gedaan om een klein steentje bij te dragen aan een betere, gezonde bijenstand. De hele zomer konden ze in tijdens de bij-vriendelijke zomerweken bij Estafette sparen voor kassakorting of een bijdrage in bijenfonds dat Estafette Associatie in 2010 heeft opricht.

Mede dankzij steun vanuit dit fonds is ervaren imker Jos Willemse afgelopen voorjaar als Odin-imker aan de slag gegaan met het houden van bijen op biologisch-dynamische boerderijen. Niet voor de honing, maar voor de bijen. Wat de Estafette-klanten betreft een goede zaak, want bijna 80 procent van de sparende klanten koos deze zomer voor een bijdrage aan het Estafette-bijenfonds en dus niet voor kassakorting voor zichzelf. In totaal hebben de Estafette-klanten deze zomer een bedrag van 12.105 euro voor de bijen gespaard (in 2010 was dat nog 7245 euro). Goed nieuws voor de bijen!Bij-vriendelijk boodschappen doen

De bijen kunnen wel wat steun gebruiken, want het gaat niet goed met ze. Door verschillende oorzaken neemt de bijensterfte toe. En dat is zorgelijk, want bijen hebben een belangrijke rol in de biologische keten. Overal in de wereld wordt door bijenclubs, wetenschappers, natuurorganisaties, stadsbesturen aan de bel getrokken over de zorgelijke situatie van de bijen.

Estafette de biologische eetwinkel wil graag samen met haar klanten een klein, positief steentje bijdragen aan een betere bijenstand. Dat gebeurt natuurlijk al door elke dag te kiezen voor producten uit een bij-vriendelijke, gevarieerde landbouw, zonder gebruik van chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen. Door acties als de bij-vriendelijke zomerweken wil Estafette extra aandacht vragen voor de situatie van de bijen en kunnen klanten met hun boodschappen onder andere het werk van de Odin-imker steunen. Zodat hij nog meer bijen kan verzorgen.

Kijk voor meer informatie op www.estafettewinkel.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.