USDA waarschuwt voor vals bio-certificaat dat in omloop is

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) wijst biologische distributeurs en verwerkers erop zich bewust te zijn van de verspreiding van een USDA-Logo.jpg. Dit is een frauduleus biologisch certificaat, gemaakt door een niet-gecertificeerde organisatie.

Dit product is dus niet door de USDA gecertificeerd, volgens het reglement van het National Organic Program. En deze overtreding vormt dus een schending van de Organic Foods Production Act of 1990.

"Het is belangrijk dat de biologische sector zich bewust is van dit soort pogingen om het biologisch systeem te misleiden", zegt Ruihong Guo, vice-voorzitter van de National Organic Program. "We blijven waakzaam hierop, om de biologische normen te beschermen."

Elk gebruik van het certificaat of van andere frauduleuze documenten die niet-biologische landbouwproducten als biologisch representeren, kan resulteren in een boete van maximaal 11.000 dollar per overtreding.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.