11 september eerste editie

Bio-ondernemers organiseren boerenmarkt in Finsterwolde

In navolging van de stad Groningen start in het Oost-Groningse dorp Finsterwolde een boerenmarkt waar met name biologische en streekproducten te koop zijn. De initiatiefnemers geloven in het succes al is de markt niet wekelijks maar slechts een jaarlijkse aangelegenheid. Op zondag 11 september staat de eerste markt gepland.

Initiatiefnemers zijn Femke Starrenburg en Hedwig van der Sloot, beide ondernemers uit Finsterwolde. De een runt een bed & breakfast in het dorp en de ander heeft een winkel in biologische kruiden en cosmetica.

Beide ondernemers denken dat de vraag naar streek- en biologische producten toeneemt. Van der Sloot: "Ik merk het aan mijn winkel. Ik ben twee jaar geleden begonnen en het loopt goed. Uit alle hoeken van Oost-Groningen komen de mensen naar mijn zaak. Het is helemaal goed gaan lopen sinds ik een afhaalpunt ben van de Kruidentuin uit Zuidbroek. Die leveren op bestelling allerlei biologische groente en fruit. Mijn klantenbestand groeit elke maand."

Ook de bed en breakfast van Starrenburg heeft profijt van de vraag naar biologische producten. "Wij serveren een biologisch ontbijt. Gasten waarderen dat zeer en boeken om die reden bij ons. Mensen associëren dat toch met een verblijf op het platteland. Het moet vooral gezond zijn."

Naast de boerenmarkt vindt op dezelfde dag de opening van het Ommetje Finsterwolde plaats, een wandelroute van 6,5 kilometer rondom het dorp. Iedereen uit de gemeente Oldambt en omstreken is uitgenodigd om de nieuwe wandelroute te lopen. De boerenmarkt ligt langs de route, op het terrein van kruiderij Jet en Teun aan de Goldhoorn 4. Er rijdt deze dag speciaal voor ouderen en kinderen een treintje door het dorp die pendelt tussen de boerenmarkt, de kinderactiviteiten bij galerie Waalkens aan de Hoofdweg en de brandweerkazerne aan het Bospad.

Bron: Pekelder Streekblad

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven