Bio-Siegel bestaat tien jaar

Het Duitse biologische label 'Bio-Siegel' bestond op 5 september 2011 tien jaar. Tien jaar na de introductie zijn inmiddels al 62.000 producten voorzien van dit label. De minister van consumentenbescherming, Ilse Aigner, prees het keurmerk maandag in Berlijn om zijn betrouwbaarheid. Ook de consumenten zijn tevreden over het keurmerk. Het wijst hen ook op de oorsprong van het product.

Aigner zegt dat de zegel een belangrijke pijler voor de Duitse landbouw- en voedingsindustrie is. Het biedt de consument een betrouwbaar label, ze zijn hierdoor niet afhankelijk zijn van de vele particuliere organisaties.

Het zeshoekige bio-label is volgens de minister bij 87 procent van de Duitsers bekend. Volgens het 'Bundes ökologische Lebensmittelwirtschaft' is de verkoop van biologische levensmiddelen verdrievoudigd sinds de introductie van de Bio-Siegel. Ook is het areaal waarop biologisch gewerkt wordt meer dan twee keer zo groot als tien jaar geleden.

Er waren niet alleen positieve geluiden te horen. Martin Rücker van Food Watch noemt het label een absoluut succesverhaal, maar heeft wel een kanttekening geplaatst: De zegel toont niet de levenscyclus van een product. "Ook tomaten uit droge gebieden in Spanje worden nog steeds beschouwd als biologisch."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.