Vanaf 25 augustus

Eko-tellingen starten bij snelste stijger van vorig jaar

Actiegroep Milieudefensie begint op 25 augustus met de jaarlijkse Eko-tellingen. Ruim honderd vrijwilligers bezoeken in een maand tijd honderden supermarkten om te tellen hoeveel biologische en fairtrade-producten er op voorraad zijn.

De Eko-tellingen zijn een jaarlijks terugkerend evenement van de organisatie dat bedoeld is om supermarkten te stimuleren meer biologische en fairtrade-producten op te nemen in het assortiment. Na afloop van de tellingen wordt er zowel op landelijk als op provinciaal en gemeentelijk niveau een ranglijst opgesteld.

Aftrap

De aftrap van de Eko-tellingen is donderdag in Arnhem. Met een vast boodschappenlijstje gaan vrijwilligers een aantal supermarkten af om een lunch in te kopen. Deze wordt vervolgens in in een marktkraam voor de Spar aan de Roggestraat aangeboden aan pers en vrijwilligers. Deze supermarkt was vorig jaar de snelste stijger op de ranglijst en daarmee winnaar van de Arnhemse Eko-Award.

Bron: Milieudefensie
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.