Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hamburg in trek bij natuurvoedingsgroothandels

Hamburg is in trek bij de Duitse groothandels in de natuurvoedingssector. Dennree breidt uit in Hamburg. En ook rivaal Alnatura denkt eraan om meer filialen te openen aan de Elbe.

Voor een nieuwe biologische markt is de omgeving ideaal. Er zitten wat eco-hotels in de trendy Hamburgse wijk Ottensen. Mede daarom heeft Denn's Biomarkt aan de Ottenser Hauptstra├če onlangs haar derde vestiging in Hamburg geopend. "In november zullen we een vierde winkel in Hamburg openen", zegt woordvoerster Antje M├╝ller.

De groeiende bio-markt in Beieren is niet verwonderlijk voor insiders. Groothandel Dennree is namelijk van origine afkomstig uit de regio. De groothandel is in 1974 opgericht door bio-pionier Thomas Greim. Sinds 1996 is Dennree ook exploitant van haar eigen supermarkten. De groei is overigens niet altijd in goede harmonie gegaan. Vooral in het begin zorgde de uitbreiding voor een hoop problemen in kleine reformwinkels, die plotseling concurrentie van hun eigen groothandel kregen.

Ook Alnatura heeft nog plannen voor Hamburg. "Naast de vier bestaande winkels, kunnen we ons zeker voorstellen dat we een aantal andere winkels zullen gaan openen in Hamburg", aldus een woordvoerster van Alnatura.Publicatiedatum: