"Biologisch loont - dat is zeker"

Duitse kippenboer toont zijn bedrijf aan bezoekers

"Het gaat goed, de kippen voelen zich comfortabel op mijn bedrijf", zegt de Duitse biologische boer Hartwig Wilke. Hij heeft zijn familiebedrijf in Halenhorst inmiddels twee jaar geleden omgeschakeld. In de voormalige koeienstal leven nu 3000 leghennen. Overdag vermaken ze zich in een buitengebied van twee hectare groot, met veel struiken en oud eikenbomen. "Ze worden dus goed beschermd tegen de zon en voor de roofvogels", zegt de biologische landbouwer, terwijl hij een groep bezoekers rondleid.


Hartwig toont de bezoekers zijn pakstation op zijn 'Bio-Eierhof' in Halenhorst

Elke kip produceert zo'n 300 eieren per jaar, vertelt de boer aan de bezoekers. De bezoekers van 'Landwirtschaft Kommunale Alternative' lieten zich maar al te graag informeren door de boer. Onder de bezoekers bevond zich zelfs een conventioneel werkende boerenfamilie, zij wilden zien hoe de productie van biologische eieren precies in zijn werk gaat. "Biologisch loont zeker. Ik houd zelf iets over."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.