Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw: Kraanswijk EKO digestaat - organische meststof voor biologische landbouw

Op biologische boerderij Kraanswijk in Groenlo staat een biogasinstallatie waarmee groene stroom opgewekt wordt voor circa 1500 huishoudens. Naast groene stroom produceert de biogasinstallatie ook digestaat. Dit digestaat heet in dit geval 'Kraanswijk EKO digestaat' en is beschikbaar in twee varianten:
  • Een dun vloeibare meststof, welke snel opneembaar is door de plant en
  • Een dikke stapelbare kruimelige meststof welke bijdraagt aan de organische stof opbouw van de bodem
Beide varianten zijn gegarandeerd vrij van onkruid- en ziektekiemen door gecontroleerde thermofiele vergisting. Door deze vergisting is het product ook erg homogeen, ofwel elke vracht bevat dezelfde hoeveelheid mineralen en sporenelementen.


Voor de particuliere afnemers is de stapelbare kruimelige fractie Kraanswijk EKO digestaat ook beschikbaar in een handzaam emmertje, zeer geschikt voor de (moes-)tuin.

Wat het uitleveren van dunne fractie Kraanswijk EKO digestaat betreft, beschikt boerderij Kraanswijk tegenwoordig over diverse opslagsilo's door heel Nederland. Zo is een snelle levering gewaarborgd en kan men op het juiste moment in het groeiseizoen over Kraanswijk EKO digestaat beschikken. Hiervoor is het echter wel noodzakelijk dat het digestaat tijdig gereserveerd wordt, zodat daadwerkelijke levering ook gegarandeerd kan worden.

Op zoek naar reststromen

Kraanswijk Biogas is tevens op zoek naar biologische rest/retourstromen. Heeft u reststromen waar u niets mee kunt? Neem dan contact op met Kraanswijk Biogas.

De natuur stopt veel energie in grondstoffen voor onze levensmiddelen. Wij zorgen ervoor dat deze energie niet verloren gaat. De reststromen die vrijkomen bij de productie of handel van levensmiddelen krijgen bij ons een tweede leven. Door de productie van groene energie gaat er niets verloren!

Voor meer informatie: Chris Bomers (06-23785384)
Publicatiedatum: