Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Wessanen-woordvoerder Carl Hoyer:

"In de rest van het jaar volgen nog een paar GooodyFooods-winkels"

Koninklijke Wessanen breidt het aantal winkels met biologische voeding in Nederland gestaag uit, zegt een woordvoerder van het bedrijf donderdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst. Wessanen opende donderdag in Maastricht de vierentwintigste Natuurwinkel-supermarkt in Nederland en verwacht dat het aantal Natuurwinkels in Nederland aan het eind van het jaar rond de dertig zal zijn.

Naast de Natuurwinkel supermarkten voor biologische voeding, heeft Wessanen sinds kort ook de luxere Gooodyfooods winkels, met delicatessen en traiteurproducten. "We zullen na de zomer de vierde GooodyFooods-winkel in Apeldoorn openen en in de rest van het jaar volgen er nog een paar", zegt Wessanen-woordvoerder Carl Hoyer. De bestaande drie vestigingen bevinden zich in Hilversum, Zwolle en Almere.

Beide winkelconcepten worden volgens Hoyer volgens het 'soft franchise concept' gerund, waarbij de zelfstandig ondernemer door Wessanen wordt ondersteund met winkelinrichting, reclame en assortimentskeuze.

De uitbreiding van het aantal winkels met biologische voeding past in de strategie van Wessanen om zich te focussen op een dominante marktpositie voor biologische voeging in Europa, met franchise winkels en via de schappen van andere supermarkten.

Bron: Beurs.NLPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven